Enligt google translate betyder transformation – omvandling. Eller per definition: “Genomgripande förändring av någon grundläggande egenskap t.ex. form, utseende etc. hos företeelse, tankeprodukt etc.”

Fredag 13 mars förlorade jag min provanställning med anledning av corona. För andra året i rad blev jag uppsagd p.g.a. yttre faktorer. Det vred om i själ och självkänsla. Jag begav mig hemåt med en klump i magen. Inte bara för att jag förlorat mitt jobb, vi stod inför ett nytt virus.

Veckan innan hade jag anmält mig till en träningstävling där du under 10 veckor skulle försöka uppnå maximal transformation av din kropp. Planen var träning med PT 2 ggr per vecka, gå 10 km varje dag samt följa en strikt diet. Jag hade börjat jobba med Sustain You och motivationen var stark. Plötsligt fanns inte pengar till “lyx” och jag fick avbryta tävlingen.

Då hände något i min hjärna. Nu tänker jag inte ta mer skit. Jag ska göra det här själv. Träna varje dag och följa dieten. Motivationen var så stark. Det här var något jag ältat i åratal – att prioritera mig själv och ta hand om min kropp. Det skulle kräva att jag som mamma och kvinna blev ego för att avsätta så mycket egen tid. Jag fick hjälp av corona genom att aktiviteter ställdes in och tid frigjordes. Nu fanns inga ursäkter för att inte lyckas!

Känner jag mig nöjd trots tiden vi lever i? Ja, för första gången på decennier känner jag mig nöjd med mig själv. Jag är stolt för det jag har åstadkommit. Min kropp har transformerats, jag har mer energi och synen på mig själv har förändrats. Är min målvikt nådd? Nej, men viktigaste seger var över mitt psyke. Frågan är om inte corona hjälpte mig. Hade motivationen varit så stark och tiden funnits om vardagen rullat på?

Jag känner att en djup personlig transformation pågår. Personlig utveckling och resan mot en hållbar vardag är en livsuppgift. Nu kommer jag aldrig gå tillbaka till det som var. Bara framåt med skräckblandad förtjusning!